19 februarie 2012

Despre petreceri, îngeri şi prieteni

.
Draga noastră Adriana, omul cu suflet numai dar şi dăruire, a pregătit azi ceva special pentru toţi cei care vor trece pragul căsuţei sale. Dă o petrecere! În jurul ei - alţi dăruitori de gânduri frumoase.
Îmi pare rău că ajung târziu la întâlnire, dar o fac cu toată bucuria. Şi pentru că nu se cade să mergi cu sufletul gol la astfel de întâlniri, o cadorisesc :) cu această postare, în care aş vrea, cumva, să se regăsească...
Adriana, mulţumesc pentru tot!

Îngerii sunt oameni care lasă să treacă lumina prin ei. Unde sunt ei, totul este clar şi luminos. Îngerii sunt oameni plini de viaţă, care însufleţesc tot ce este amorţit. Îngerii sunt oameni care aduc cu ei o bucată de fericire din paradis. Crede-mă: îngerii sunt fiinţe care în mod nevăzut menţin lumea în echilibru!
În adîncul lor, se simte ceva din misterul unei bunătăţi infinite care vrea să pătrundă totul pentru a ajunge la oameni. În ei devine palpabilă o iubire care vrea să te îmbrăţişeze.

Ai o problemă. Nu te descurci. Şi, ca printr-o antenă invizibilă, cineva primeşte o inspiraţie, un gând, un imbold să se apropie de tine şi să te ajute, să-ţi dea sfatul potrivit sau un cuvânt binevenit de înţelegere, de mângâiere. "Eşti un înger!", exclami atunci! O spui unui bărbat, unei femei, unei fete ori unui băiat. Sexul şi vârsta nu au niciun fel de importanţă.Vine la tine ceva bun, ceva minunat. Viaţa se luminează, suferinţa se alină.

Dar îngerii nu vin la comandă. Uneori apar aşa, din senin! Uneori sunt aici şi abia sunt observaţi; îţi arată drumul şi apoi dispar iarăşi.
Am întâlnit până acum mulţi îngeri: uneori se opreau în mijlocul străzii, ieşeau din mulţime, întindeau mâna, rezolvau o problemă şi apoi dispăreau iarăşi neştiuţi în tumultul străzii, în mijlocul mulţimii, anonimi, fără a aştepta o mulţumire.

Există încă îngeri în această lume. Dar sunt prea puţini, de aceea domneşte atât întuneric şi mizerie.
Dumnezeu caută azi îngeri printre oameni. Dar aşa mulţi oameni nu-L văd, nu-L aud...Antena lor de recepţie este defectă sau ruptă. Ei nu mai captează nimic şi nici nu mai transmit nimic.

Vino! Fii un înger! În jurul tău sunt o mulţime de oameni care aşteaptă o atingere plină de dragoste, sunt o mulţime de oameni pentru care poţi fi un înger!

(adaptare după Phil Bosmans)

E un prilej bun acesta de a mulţumi tuturor îngerilor din viaţa mea...Nu-i mai numesc aici pe toţi, pentru că se ştiu...şi-apoi, nici nu le-ar plăcea să citească aşa ceva, ar găsi că semăna a laudă, a slavă nemeritată (spun ei) şi lucrul acesta ar împieta, cumva, pornirea lor de dragoste curată, neprefăcută, către mine.
Mulţumesc Adrianei pentru că a adus vremea ca aceste rânduri să se scrie. Deşi nu-mi aparţin întru totul - le-am gasit demult într-o scriere dragă mie şi le-am mai potrivit pe ici, pe colo - le îmbrăţişez cu tot sufletul şi vi le dăruiesc tuturor, cu drag!





.

13 comentarii:

  1. Draga mea, pai tu ai adus exact ce aveam nevoie: lingurile cu care sa amestecam in salata.

    Si am observat in jurul salatei noastre multi oameni; asta inseamna ca sunt si ingerii lor pazitori cu ei.

    Sper ca ai reusit sa deschizi toate darurile ascunse prin salata.

    Iti zambesc si te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cotrobăit curioasă printre daruri, desigur! :)
      Mulţam de ospitalitate! Eşti o gazdă minunată, te îmbrăţişez şi eu!

      Ștergere
  2. Multumim Mariana tare gustos meniu de suflet ne-ai adus....
    O seara frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Corina, seară în pace şi ţie, lângă dragii tăi!

      Ștergere
  3. Mariana, iti voi da de veste cand voi revedea Sibiul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoase ganduri despre ingeri...din pacate atat de putin ii luam in seama..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Ioan, de trecerea pe-aici!
      E-o taină asta, a îngerilor...ei sunt binefăcătorii noaştri, ştiuţi sau neştiuţi, rugătorii pentru noi, cei ce ne iubesc şi ne poartă de grijă...Toţi ne sunt îngeri şi ar fi foarte frumos să-i răsplătim măcar cu câte-o rugăciune.

      Ștergere
  5. Draga Mariana, sper ca ai plecat cu amintiri placute de la petrecere. O alta reteta de salata si un ravas am pregatit aici: http://adriana-dardindar.blogspot.com/2012/02/doua-zi-dupa-salata-prieteniei.html

    Iti doresc o saptamana plina de bucurie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriana, mulţumesc, am petrecut bine, ţi-am cunoscut prietenii...a fost frumos!
      O să trec îndată pe la tine să citesc răvaşul şi să-mi notez noua reţetă...!:)
      Săptămână cu bucurii!

      Ștergere
  6. Mariana, daca petrecerea a fost reusita,meritul este doar al musafirilor! Eu nu am facut mare lucru. Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails