15 iulie 2011

Porto Vromi - Jurnal de vacanţă VII


Porto Vromi...colţul acesta de lume m-a lăsat fără grai când l-am descoperit.
Golful, străjuit de rocile calcaroase ca de nişte mormane de oase albe, sfinte, purta supus amintirea focului care, cu un an înainte, ucisese pădurea.













La marginea tărâmului rupt din poveste, o altă poveste: o troiţă închinată Sfintelor Mironosiţe Maria-Magdalena şi Maria lui Cleopa. Iar în apropiere, sătucul care le poartă numele: Maries, adică cele două Marii.



O istorioară spune că după răstignirea Mântuitorului, Maria-Magdalena şi Maria lui Cleopa au plecat, pline de durere şi de dorinţă de dreptate, să denunţe împaratului roman Tiberius Caesar nedreptatea făcută. În drum, au poposit şi pe aceste meleaguri, lângă Porto Vromi, pentru a se odihni şi a-şi face provizii de apă şi mâncare.
Găzduite fiind în casele localnicilor, cele două Mironosiţe L-au propovaduit cu putere pe Hristos şi mulţi dintre oamenii locului au crezut şi s-au convertit.

La Porto Vromi, chiar şi în pietrele arse de foc şi soare, descoperi măreţia lui Dumnezeu, Care ţine laolaltă cer, pământ, ape şi vestire...


6 comentarii:

  1. Frumoase locuri, frumoasa poveste...

    RăspundețiȘtergere
  2. superbe locuri !minunatii ale Domnului.Bunul Dumnezeu sa te aiba in paza

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana, iar am ratat telefonul.Dar daca pentru tine nu e tarziu poti sa suni si seara incepand cu ora zece.Noi ne culcam si la 12.daca nu suntem la servici, mai povestim cu mama.
    Cred ca e o ora mai sigura.
    Iti doresc o zi binecuvantata!
    Si iti trimit o imbratisare de la Sebes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina, Mirela, mulţumesc de vizită!

    Corinaaa, te îmbrăţişez, nu-i nimic, dau eu de tine, o sa sun mai târziu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Locuri minunate pe care Dumnezeu le creaza cu ajutorul oamenilor. sa ai parte de tot ce iti doresti.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails