3 februarie 2011

Hristos a înviat, Înalt Prea Sfinţite Bartolomeu!


Clătit în lacrimile inimilor ca-ntr-o altă baie a botezului, sufletul plin de dor de Cer al Prea Sfinţitului Părinte s-a-ntors Acasă...
Astăzi, tărâna s-a scurmat nu ca un hău, ci ca alt pântece, de altă mamă, pentru a-i primi trupul greu de ani, de viers, de trăire, de iubire, de suferinţă.

Chiar de pleci, Stăpâne, ne laşi toate: scrisul, bucuria ascultării, povaţa, înţelepciunea, blândeţea, graiul frumos... ne iei doar rugăciunea de pe buze, ca să o faci împreună-cântare de bucurie, de mulţumire şi nădejde Acolo unde toate se ascultă, se primesc şi se plinesc.

O ultimă sărutare, ca o pecete, ca o promisiune...

Hristos a înviat!
Adevărat a înviat!




"Cred în scânteia divină a omului şi în capacitatea lui de a înfrânge răul din lume, cred în frumuseţea, bunătatea şi adevărul său, în putinţa lui de a se depăşi până la jertfă şi sfinţenie, cred în libertatea, în forţa creatoare, în iubirea, lacrima şi bucuriile lui.

Cred în vigoarea şi trăinicia neamului meu, în ascendentul său spiritual asupra istoriei, cred într-o pace finală a omenirii. Mai cred în omenia lui Dumnezeu şi în talentul greierilor de a-mi inspira duioşii natale."

(Bartolomeu Valeriu Anania)

(foto preluată de pe Victor Roncea Blog)


4 comentarii:

  1. Mariana foarte frumos!Dar cred ca si el gusta din imparatia lui Dumnezeu.Stii eu nu simt tristete in suflet pentru acest om ci mai degraba liniste si pace.Sunt sigura ca se afla acolo unde si-a dorit!Suntem noi cei ramasi de plans....
    Slavit sa fie cerul!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mariana si draga Corina, ati rostit amandoua niste vorbe minunate, cata dreptate aveti!
    Va imbratisez cu drag! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Simtim impreuna cu tine, draga mea. Minunat cuvant, plin de nadejdi mangaietoare si pentru noi cei ramasi inca in spectacolul lumii.
    Multumesc pentru acest virs gingas care simt ca vine din adancurile sufletului tau sensibil.
    Toate dragostea mea, scumpa prietena!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragele mele, vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi pentru împreuna-simţire!
    Vă îmbrăţişez şi eu!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails