19 ianuarie 2012

Cuvânt pentru suflet


Cuvânt înduioşător, alinător, dătător de nădejde, cuvânt pentru vremurile noastre, al Sfântului Cuvios Macarie Egipteanul, cel prăznuit astăzi.





Când suferi cu trupul şi oboseşti, adu-ţi aminte de trupul Domnului, cum a fost lovit de Pilat şi cum a obosit în călătoriile Sale.
Când îţi lipseşte ceva, aminteşte-ţi că Domnul, Creatorul zidirilor, venind pe pământ, a zis: "Vulpile au vizuini şi păsările cerului au cuiburi, iar Fiul Omului nu are unde să-Şi plece capul şi să Se odihnească."
Când mergi pe jos, aminteşte-ţi că şi picioarele Domnului erau prăfuite de mersul totdeauna pe jos, afară de o singură dată, când, spre a împlini profeţia, S-a aşezat pe asin.
Când ţi se umplu ochii de lacrimi, gândeşte-te că Domnul a plâns căderea ta, rugându-Se către Tatăl cu glas mare şi belşug de lacrimi, ca tu să fii izbăvit din moarte.
Când râd de tine oamenii, aminteşte-ţi de palmele şi scuipările primite de El, rămânând astfel în smerenia ta lăuntrică.
Să ştii însă că dacă te culci pe pământ uscat, acesta nu-i mai tare pentru trupul tău decât coroana ce I s-a pus Domnului pe cap.


Sfântul Macarie Egipteanul - 21 de cuvântări pentru mântuire

.

8 comentarii:

  1. mulţumesc şi eu, Mariana.
    o zi senină!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu drag, Anastasia! :)
    Bucurie de la Domnul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu multumesc!
    E greu de biruit comoditatea... cel putin in cazul meu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cât de frumos! Cuvinte de AUR.
    Mulţumiri cu recunostinţă!

    RăspundețiȘtergere
  5. Alexuţ, ai dreptate, e un inamic înverşunat comoditatea, subtil şi părut îndreptăţit. Îl cunosc! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea, sunt recunoscătoare şi eu Domnului pentru vistieria Sa mereu plină de astfel de cuvinte minunate! Cu-adevarat preţioase, aşa cum ai spus.
    Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  7. aceste minunate cuvinte mi-au luminat ziua de fapt zilele fiind intrun stres mare cazand indeznadejde acum incercand sa am in minte cate a patimit Hristos pentru noi oameni pacatosi,nezazurile noastre par neinsemnata doar ca noi le ducem la un alt nivel .Dumnezeu sa te binecuvanteze

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela, aşa este, când pătimim dureri, ispite, nedreptăţi, ne gândim că ale noastre sunt cele mai mari, fără să mai privim în jur sau să gândim la chinurile Mântuitorului, îndurate tot pentru noi.
      Dar Domnul este bun, niciodată povara nu este atât de mare încât noi să n-o putem purta.
      Domnul să-ţi fie mereu alături, şi-n clipa grea, şi-n bucurie!

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails