31 decembrie 2011

Gânduri vechi pentru anul nou


E vremea urărilor. A gândurilor bune către ceilalţi. A regăsirii cu noi.
E vreme de bilanţ şi de dorinţă.

În cuvinte pe care ne silim să le alegem cât mai potrivite, facem celorlalţi urări de bine, doriri de bucurie, pace, lumină. Le-am şi putea dărui aievea, cu uşurinţă, dacă ar fi parte din noi, dacă le-am trăi cu-adevărat, dacă n-ar rămâne doar alcătuiri frumoase, emoţionante, pe felicitările de sfârşit de an.

Frământ în minte câteva gânduri care se jocă de-a cuvintele şi de-a-ntrebările...
Mă gândesc că binele în Hristos înseamnă suferinţă: "Fericiţi cei săraci cu duhul...fericiţi cei ce plâng...fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate...fericiţi cei ce flămânzesc şi însetează....fericiţi veţi fi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră... " Oare aş putea să primesc un astfel de bine?

Dar Dumnezeu este dragoste..."Şi iarăşi zic: Bucuraţi-vă!"

E uşor să fii credincios în vreme de pace. De pace sufletească. E uşor să fii bucuros, să simţi liniştea, să priveşti Lumina.
În lume e vreme de frământare. Dacă Domnul va pune vreodată la-ncercare pacea mea, atunci cum va fi statul meu în picioare? Dar mărturisirea mea? Dar urarea mea cum va fi?


Copleşită mereu de purtarea de grijă a Domnului, de dragostea Lui, de neostenita Lui căutare spre mine, nu mă pot gândi la mâine, la poimâine, la 2012, decât ca la un timp întreg al Domnului, în care am fost chemată, preţ de-o clipă, de-o respiraţie a Duhului.
Trăiesc mereu cu un picior în Împărăţia Cerurilor (şi cu capul în nori...aţi crezut cumva că titul blogului e doar o metaforă frumoasă...? :D), pentru că în iubirea Lui, Dumnezeu ne-a dat de-aici să ne-ndulcim de (pre)gustarea ei, să ne deprindem cu ea, să o dorim.

Pentru anul viitor n-am planuri mari. E un mai vechi defect al meu "să mă lipesc" de tot felul de oferte întâlnite pe cale, aşa că sunt sigură că o să am de lucru din greu.
Mi-ar place să pot rămâne statornică proiectelor pe care le-am început şi să le dezvolt şi pentru că ele presupun exclusiv muncă de voluntariat, mă rog să am timp liber suficient şi multă răbdare. Şi mi-ar place să-mi pot relua o veche pasiune, abandonată la un monet dat: pictatul icoanelor pe sticlă.

Închei cu o rostire a Sfântului Ioan de Kronstadt pe care aş vrea să o fac rugăciunea mea de fiecare seară şi pe care v-o dăruiesc cu drag, ca pe un început de gând călăuzitor în noul an: gând de mulţumire lui Dumnezeu!


Doamne, nesfârşit, nemăsurat Îţi sunt dator pentru fiece adiere de văzduh de tine revărsată pentru suflarea noastră, pentru fiecare înghiţitură de băutură şi pentru fiecare fărâmitură de pâine, pentru fiecare fruct şi pentru toate celelalte nenumărate roade ale pământului, pentru fiecare gând bun, curat, sfânt care se înalţă de pe pământ la cer, pentru fiecare simţământ, pentru fiecare năzuinţă bună a voii mele, pentru fiece faptă bună - şi pentru toate, pentru toate Îţi mulţumesc, eu, robul Tău netrebnic!




.


16 comentarii:

  1. Da Mariana, portile cerului sunt langa noi. Dumnezeu e langa noi. Si in purtarea Sa de grija fara de timp priveste exuberanta noastra la trecerea prin timp, priveste ca un Tata si asteapta trecerea omului prin clipele vietii pentru reintalnirea de la portile cerului.
    Asa ca la clipa dintre ani sa avem macar un ochi spre peticul de cer unde Dumnezeu este mai vizibil decat milioanele de petarde strălucitoare la care se uita majoritatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ganduri superbe.Adevarate margaritare.Multumim.
    Maria.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce gânduri frumoase la răscruce de ani! Vă doresc să purtați în fiecare zi sărbătoarea în suflet! Să fiți sănătoasă! Să aveți parte numai de bucurii și împliniri!
    Pupici și îmbrățișări magice! :)
    La mulți ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani binecuvantati, draga Mariana!

    An Nou cu bucurie si pace!

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoase ganduri....
    Si ...iti doresc o trecere frumoasa in noul an!
    Te imbratisez! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Părinte, ce frumos mi-aţi scris! Mulţumesc!
    Aşa să fie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Maria, mulţumesc şi eu de trecerea pe-aici!
    Bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sara, îţi mulţumesc pentru gândul bun! Să-ţi înmulţească Domnul talanţii, să ai bucurie şi împlinire în tot ce faci!
    An rodnic!
    Te îmbrăţişez cu putere!

    RăspundețiȘtergere
  9. La mulţi ani, Liliana! Sus să avem inimile!
    Îmbrăţişări dragi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Corina, slăvit să fie Domnul pentru toate!
    Te îmbrăţişez, cu drag, de departe!

    RăspundețiȘtergere
  11. La mulţi ani, buni şi frumoşi ! Să fie un AN NOU cu roade pentru mântuire.
    Mulţumesc pentru rugăciunea Sfântului Ioan, am pus-o la inima mea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Domnului pentru gandurile tale minunate
    !La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  13. La mulţi ani, in Dragostea Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mulţumesc, Andreea! Sfântul Ioan de Kronstadt e tare drag sufletului meu!
    An rodnic şi ţie!

    RăspundețiȘtergere
  15. La mulţi ani, Dana!
    Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  16. Adriana, mulţi ani mântuitori!
    Îţi mulţumesc pentru toate!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails