1 august 2010

Sub milostivirea ta scăpăm...


Zi minunată, cu soare blând mângâind colinele după furtuna scurtă din timpul nopţii.
Sfântă Liturghie trăită din plin într-o comunitate mică, dar inimoasă, cuvânt minunat al părintelui, însufleţitor, dătător de nădejde şi putere pentru începutul postului Adormirii Maicii Domnului.
Început de post liniştit, bucuros.
Introspecţie.
Probă a credinţei noastre în cuvintele Sfintei Evanghelii de astăzi, cea de la Matei (17, 14-23) - o pericopă pe care o iubesc şi care mă fascinează.
Puterea credinţei...nelucrarea necredinţei...bobul de muştar mic, insignifiant, la a cărui marime nu putem, totuşi, raporta credinţa noastră...puterea dragostei Mântuitorului...si-a milei Sale...şi disperarea unui tată...
Mai actual ca niciodată, Evanghelia "ne prinde"... Nu numai atunci, ci şi acum, duhul surd şi mut al tuturor patimilor noastre ascunse şi nevăzute decât de ochii lui Dumnezeu, se slobozeşte prin post şi rugăciune.

Să avem, cu toţii, post cu folos, pentru mijlocirea Maicii Domnului, pentru dragostea ei faţă de noi, cei nevrednici de toată iubirea...şi slava...şi harul...



4 comentarii:

  1. Post binecuvantat si cu folos duhovnicesc, draga Mariana!
    Te imbratisez cu mult drag:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc din inima, draga mea, Maica Domnului să-ţi dăruiască şi ţie toate cele de folos, spre mantuire!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mariana avem la dispozitie doua saptamani in care ne putem bucura de Maica Domnului pentruca parca este mai aproape de noi in aceasta perioada ca niciodata.Ajutor de la Maicuta noastra!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este, Corina, sa ai post cu folos, te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails