5 august 2010

Despre Maica Domnului - Sf. Teofan Tăvorâtul



Demult, o femeie frumoasă m-a întrebat: "Pentru ce este atât de mult cinstită Maica Domnului, mai presus nu numai decât toţi oamenii sfinţi, dar chiar şi decât Îngerii şi Arhanghelii?" I-am răspuns: "Pentru că nici Îngerii cu Arhanghelii, nici Heruvimii şi nici Serafimii nu au luat parte în chip atât de apropiat şi esenţial la orânduirea mântuirii nostre aşa cum a facut ea.
A trebuit ca Fiul lui Dumnezeu şi Dumnezeu să-Şi însuşească în Persoana Sa firea omenească; fără acest lucru nu putea fi orânduită mântuirea noastră...Firea aceasta a fost luată din Pururea Fecioara prin aflarea Sfântului Duh şi umbrirea puterii Celui Prea Înalt.
Îngerii şi Arganghelii au slujit pe dinafară la întrupare, fără să fie înlăuntrul esenţei lucrării întrupării, de vreme ce Maica Domnului chiar în esenţa ei a intrat. Pentru aceasta este cinstită mai presus decât toate făpturile...
În virtutea aceleiaşi participări esenţiale la întrupare, şi ocrotirea ei faţă de noi este mai puternică decât a tuturor."

Sfântul Teofan Zăvorâtul - Sfaturi înţelepte






.

4 comentarii:

  1. Ce frumoasa explicatie a Sf.Teofan Zavoratul.Ajuta-ne Maicuta sa te purtam in suflete asa cum se cuvine!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoasa descriere pentru aceasta perioada de post in care ne aflam. La cine alergam cand suntem in nevoi , la mama Cereasca ,cea Preacurata si Nevinovata feciora Maria care ne primeste ssub acoperamantul ei si care se roaga pentru noi atat fiului cat si tatalui.Este intermediar intre noi si Dumnezeu! Pace si liniste ssufleteasca!

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea Mariana,
    Incepe ziua minunat datorita tie, iti multumesc tare mult!!! Si-I multumesc lui Dumnezeu, ca a adus in viata mea un om asa de minunat, nici nu stiu cum ti-as putea spune mai bine in cuvinte, ce a inseamnat si inseamna pentru mine intalnirea noastra....

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunate cuvintele Sfantului Teofan, simple si pe-ntelesul tuturor.
    Post binecuvantat, Mariana!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails