24 iulie 2010

Culoare şi dor de Cer


Am început într-o zi...pur şi simplu...după o scurtă cercetare prin jur...Într-o cameră la mansardă, în Căminul fetelor de la Teologie, prietena mea picta icoane. Pe lemn. Superbe.
Grund...linii fine...culoare...un Sfânt Nicolae care mi-a ramas în suflet...

Am primit de la M. o bucată de sticlă şi-un model - "Acoperământul Maicii Domnului". Şi-un penson! :) După ce-am tras câteva linii pe sticlă şi am privit ce-a ieşit, am ştiut că n-o să mai doresc să încerc lemnul...

De atunci a mai trecut ceva timp...
După o prioadă intensă de lucru, am părăsit pentru ceva vreme pasiunea mea...zilele astea, însă, am simţit o nevoie aproape imperioasă de a picta. Un fel de dor de evadare în lumea culorii...şi-a liniştii...şi-a rugăciunii pictate...: "Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi!"




11 comentarii:

  1. te conving eu să încerci şi lemnul... :))
    spor la muncă... îmi era dor să văd o icoană de-a ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunate icoane si binecuvantata preocupare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari , Mariana. E foarte , foarte frumoasa icoana ta. Nici nu imi dadeam seama ca e pe sticla. Si ce bine ca ne-ai aratat-o in diferite etape ale lucrarii.Poate ne faci o postare despre cum pregatesti sticla si cam care e tehnica. Mie tare mi-ar placea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne ajuta!
    Tare frumoasa e icoana!!! Felicitari!
    Si mie mi-ar place sa stiu cum se face desi nu cred ca prea curand o sa fac asa ceva. Dumnezeu sa te ajute si mai departe sa mai faci asa lucruri frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc, fetelor, pentru gânduri!
    Andreea, mie îmi par icoanele tale muuuuult mai frumoase! Sticla e mai uşor de pregătit decât lemnul, doar o spăl bine şi o degresez cu acetonă după ce e uscată. Conturul îl dau cu un amestec de vopsea de ulei şi o picatură de ulei de in, cu un penson foarte fin. După uscare, dacă mai e nevoie, subţiez liniile cu cuter-ul. Pictez cu acrilice, tempera cu ou de cele mai multe ori îmi crapă (cred că nu ştiu eu cât şi cum să pun din fiecare)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-am pus icoana frumoasa pictata de tine langa celelalte icoane ale mele si asa ma bucur de cate ori ma rog sau chiar numai cand ma uit la ele! Iti multumesc inca o data din tot sufletul, mare bucurie mi-ai facut...
    PS La Bucuresti au admirat toti icoana si nu le venea sa creada, ca nu esti "de meserie"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mimi, cu tot dragul! Te imbraţişez!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu pictez icoane pe sticla,chiar azi am inceput una...ma bucur ca si alte persoane simt aceasta dragoste pentru icoane.Mult succes in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  9. Adina, mulţumesc de vizită!
    Şi eu îţi doresc succes, Domnul să-ţi sporească darul cu care ai fost dăruită!

    RăspundețiȘtergere
  10. tare, tare frumos, marie!
    ai bunatatea si mai chipuieste-mi niste rugi zugravite. mare mi-e bucuria ca ti-am descoperit (si) chemarea asta...
    vezi ce faci cu talantul ista, pune-l sa lucreze!
    i

    RăspundețiȘtergere
  11. Iosefina, mă faci să roşesc...Neprefăcut...:)!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails