14 noiembrie 2010

În zorii postului Naşterii Mântuitorului...


Mijesc în lume zorii postului Naşterii Mântuitorului...În lumina lor, tot ce e nesmerenie, necredinţă, neiubire, neputere şi neputinţă poate fi schimbat, transformat, reconstruit, dobândit. Un exerciţiu duhovnicesc de voinţă, o pătimire bucuroasă, împlinitoare.


Daca vom jertfi mâncarea, cu sigurantă doar înfruptarea din bucate ne va aduce de sărbători bucuria...dar dacă ne vom jertfi orgoliile, mândria, neaplecarea către semeni, neascultarea, tăgada, obrăznicia, vom trăi din plin în Noaptea Naşterii nu bucuria pântecelui, limitată, banală, ci bucuria sufletului, bucurie sfântă, luminoasă. Şi-atât de binecuvântată!


Să postim cu râvnă...să "grăbim" Naşterea Mântuitorului cu faptele noastre bune, cu lumina din noi. Să ardem în aşteptare...sa fim plini de bucurie...şi de nădejde...şi de dragoste!





.

7 comentarii:

  1. Doamne ajuta! post usor si binecuvantat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana draga sa ne ajute bunul Dumnezeu la toti sa punem viata noastra mai presus de orice.Si asa sa pornim spre ieslea din Betleem......
    Slavit sa fie Domnul!si....o imbratisare calda de la mine!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos cuvantul tau, Mariana!
    Post binecuvantat si folos duhovnicesc!
    Iertare si binecuvantare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Loredana, mulţumesc pentru gând şi pentru vizită, Doamne ajută!

    Amin, Corina! Slăvit să fie Domnul nostru în veci! Îţi întorc îmbrăţişarea, cu dragoste!

    Liliana, îţi mulţumesc, să rânduiască Domnul să putem gusta cu toţii şi din bucuria postului, şi din dulceaţa Sărbătorii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa avem putere sa invingem pofta , pentru sanatatea noastra si pentru a simti placerea sarbatorilor, imi place aricolul tau si va doresc sa aveti parte de cat mai putine tentatii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos ai scris, din inima. Post binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce mult imi place cand vad ca din toate colturile tarii se porneste spre post cu inima plina de bucurie. Si din Iasi, iti doresc un Post binecuvantat si cu mult folos. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails