3 septembrie 2014

Pescăruşul Jonathan Livingston


Am recitit zilele trecute "Pescăruşul Jonathan Livingston", o cărticică ce mi-a picat în mână cu vreo 8 ani în urmă şi mi-a plăcut tare. Am cumpărat-o, am citit-o, apoi am dat-o împrumut, ca să se exalteze şi alţii şi aşa am rămas fără ea...
M-am bucurat când am văzut-o din nou în librării, reeditată; mi-am cumpărat-o şi-am recitit-o. De împrumutat, n-o mai împrumut :). 
Cărticica poate fi poveste, pledoarie, îndemn, ficţiune. Sau adevărul despre zborul liber către desăvârşire, despre dorinţa de-al încerca, despre puterea de a-l exersa până la reuşită, despre tăria de-a învinge durerea, ruşinea, poticneala, dezamăgirea de care te loveşti din când în când în urcuş. 
Despre deschingirea de prejudecăţi, despre ieşirea din roluri care nu-ţi vin, nu-ţi plac, dar în care te complaci să trăieşti. Despre acceptaţi şi proscrisi. Despre curajul de-a fi tu însuţi, de a te raporta corect la tine, la ce crezi, la ce-ţi doreşti, ca apoi să te poţi raporta la Model.
Dar mai mult decât toate acestea la un loc, cărticica e o provocare. Pentru că Pescăruşul Jonathan Livingston trăieşte în fiecare dintre noi. 










6 comentarii:

  1. Mariana, si eu am cumparat-o acum cinci ani cartea asta, am citit-o si i-am daruit-o sefului meu, pe care l-am considerat mentorul meu, cel care m-a invatat sa zbor in ale meseriei.:) S-a bucurat, i-a placut si imi spunea uneori "Pescarusule"...Amintiri frumoase ma leaga de cartea asta! Nu o am, dar cred ca o voi cumpara candva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos!
      Pe mine cartea asta, la vremea când am citit-o prima dată, m-a ajutat să trec un prag...

      Ștergere
  2. Ma bucur pentru tine, c-ai regasit o carte demult pierduta :* Imi place semnul de carte, e foarte dragut mai ales pentru ca, probabil, a fost facut special pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a fost drag Pescăruşul de la prima întâlnire, m-am bucurat că l-am regăsit!
      Semnul de carte mi-e tare drag, l-am primt vara asta :)

      Ștergere
  3. Mulţumesc pentru recomandare. Încerc să o cumpăr şi eu.
    Îţi recomand şi eu una: "Maica Gavrilia. Asceta iubirii." M-am regăsit în multe dintre învăţăturile sale :)
    Te-mbrăţişez cu drag şi te-anunţăm când mai venim spre Sibiu. :)
    O zi minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc şi eu, o să caut cartea Maicii Gavrilia.
      Îmbrăţişări cu drag, te-aştept la Sibiu! :)

      Ștergere

Related Posts with Thumbnails