6 aprilie 2011

Cine poate vorbi cu un copac...


Calendarul încărcat cu termene, goana de la o întrevedere la alta?
Obosit de viaţă şi închis într-o lume îngustă de lucruri, care sunt exagerate sau de prisos?
Du-te în pădure!
Acolo este primăvară. Acolo te aşteaptă copacii. Copaci minunaţi, care trăiesc în tăcere din liniştea şi din seva care urcă până în vârful ultimei crenguţe. Acolo cântă pentru tine păsărele.

Du-te în pădure!
Culcă-te sub un copac, ia un fir de iarbă în gură şi bucură-te în a nu face nimic. Atunci te copleşesc cele mai bune gânduri şi cele mai frumoase visuri. Atunci dispar problemele pe care le ai în spatele pereţilor tăi.


Cine poate vorbi cu un copac nu trebuie să meargă la psihiatru. Numai că majoritatea oamenilor cred contrariul...

(Phil Bosmans - Cuvinte pentru a fi om)





După câteva zile grele, obositoare şi parcă nefiresc de lungi, la sfârşit de săptămână am simţit nevoia să "probez" îndemnul de mai sus...aşa că am fost în pădure!
Incursiunea a însemnat transfuzie de viaţă şi de bucurie. Şi nesfârşită mulţumire pentru toate cele pe care Dumnezeu mi le-a dăruit, până şi în lucrurile cele mai mărunte...


.

8 comentarii:

  1. Iti multumesc pentru citatul dar si te astept in continuare

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite un lucru ce nu cere mari eforturi.Doar sa fi pregatit sa doresti natura.Bun indemn!
    Un wikeend in naturaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Și mie îmi place să ascult glasul naturii... Iubesc pădurea! Ce multe frumuseți ne sunt oferite ochilor! Vă doresc un weekend liniștit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc pentru vizite, gânduri şi urări!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mariana ai o postare superba si inteleapta pentru simplu fapt ca dai sfaturi si idei concrete .N-am sa ma dau exemplu dar de multe ori cand merg in parc am o salcie pe care o iubesc si vorbesc cu ea chiar daca sunt trecatori care rad. Eu ma simt mult mai curata si si eliberata , intr-un cuvant ma simt bine. Un copac nu te poate insela niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, C.T., ai dreptate, nici florile, nici copacii, nici animalele, nici ploaia, nici soarele, nici norii, nici vântul nu ne pot înşela niciodată. Numai oamenii o pot face. Voit, deliberat, consimţit. Şi de aceea, extrem de dureros.

    Să ai parte mereu de oameni buni...!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails