31 ianuarie 2014

Ianuarie în imagini şi gânduri


Am rămas cu cele câteva poze făcute în primele zile ale lui ianuarie, n-am apucat să fotografiez nici zăpada mult aşteptată, până să mă mobilizez, s-a topit! 
Am surprins însă în mozaic un fel de anotimp întreit: frunze şi ciulini uscaţi, fire de iarbă vie, verde, muguri nerăbdători să pocnească, amurguri cu soare roşu, gheaţă, podoabe şi-un lampadar, ca un semn luminos, ca o promisiune, înălţat în noaptea dintre ani.
























Ianuarie a fost o lună în care m-am mobilizat greu, revenirea după sărbători în cele cotidiene mi s-a părut aşa, un fel de luare de la sânul mamei prea devreme. Deşi m-am odihnit şi am facut lucruri plăcute, în tihnă, lângă cei dragi, tot timpul acesta frumos de iubit, de meditat, de bucurat, nu mi-a săturat sufletul de visare şi trăire boemă :)
 Încă mai aştept prilejuri de evadare şi încerc să fac din lucrurile frumoase sărbătoare, să le gust, să le sorb, să mă hrănesc.
 Iar în piedici şi lucruri dureroase, în mărunţişuri şi mizerii nedemne de socotit, încerc să nu uit dorinţa  pe care am aşezat-o la începutul acestui din-nou-început: să fiu curajoasă
Mă gândesc însă că aş vrea să fiu şi în bucurie curajoasă...să o trăiesc intens şi dăruit, cu mulţumire, să nu se întâmple vreodată mă port cu ea ca şi cu un cadou pe care îl primeşti, îl admiri, îl placi, dar îl pui cuminte şi temător înapoi în ambalajul lui strălucitor şi preafrumos...

10 comentarii:

  1. Frumos mozaicul tau!
    Sa ai un week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos ai scris Mariana! A trecut o luna intreaga si parca am si uitat ce ne-am promis...Tu esti o curajoasa! Cel putin eu asa te simt:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Anca...nu şiu dacă sunt curajoasă, însă mă străduiesc...Îmbrăţişări!

      Ștergere
  3. Păi, în acest caz ar trebui să-ţi schimbi atitudinea şi faţă de cadouri: să nu le mai pui înapoi, ci să te bucuri de ele, să le foloseşti din plin, până la uzare, trimiţând, de fiecare dată când le atingi, un gând bun/iubire/ către "dăruitor" :)

    (partea cu pusul înapoi îmi dă senzaţia de tendinţă de idolatrizare, chiar dacă pare un gest mic. Consecinţele lui, în timp, sunt... îh! Iartă-mi îndrăzneala!)

    Ce lună frumoasă ai avut! Mângăietor pentru suflet!
    Mulţumesc, Mariana, o duminică minunată, ... ca tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cadourile sunt mereu bucurie pentru mine, îmi sunt dragi, le folosesc şi le îngrijesc în acelaşi timp, cu preţuire, cu recunoştinţă; nu ştiu de ce, scriind, mi-a venit în minte comparaţia cu darul din ambalaj, poate pentru că am întâlnit de-a lungul timpului multe astfel de obiceiuri.
      Mulţumesc de gând, te-mbrăţişez cu drag!

      Ștergere
  4. Mi-a plăcut mult cum ai scris. În zilele când simt că nu mai am nici o putere să rabd răutăţile gratuite ale unora la serviciu, gândul aducător de nădejde şi curaj vine de la un pasaj din cartea Întoarcerea la Hristos. Document pentru o lume nouă-Ioan Ianolide:
    "La capul patului meu am văzut-o pe Maica Domnului, îmbracată în alb, în picioare, vie, reală. Era fără Prunc. Prezența ei mi se părea materială. Maica Domnului era aievea lângă mine. Eram fericit. Uitasem totul. Timpul părea nesfârșit. Atunci Ea mi-a spus:
    ”Eu sunt dragostea ta. Să nu te temi. Să nu te îndoiești. Biruința va fi a Fiului meu. "
    De la mine, gânduri bune şi-o îmbrăţişare la început de lună!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce nădejde frumoasă!
    Mulţumesc mult pentru gând, pentru îmbrăţişare şi pentru rândurile acestea, draga mea Andreea! Să fie Maica Domnului cu noi, cu toţi!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails