24 iunie 2013

Amestecate


Amestecate.
Adică bune şi rele, triste şi bucuroase, pline-ochi de trăiri de-a valma sau mai ordonate...cam astea mi-au fost zilele în ultima vreme...Imagini dintr-o viaţă banală, dintr-un timp pornit în galop, ca un armăsar fără frâie.
Zilele Rusaliilor mi-au adus liniştire într-un fel duios - căci doar Mângâietorul S-a pogorât în lume de-aleanul celor ce aşteptau făgăduinţa...

Abia mi-am oblojit tristeţea de-al fi pierdut pe părintele Justin...Tare mi-aş fi dorit să mai ajung la mănăstirea dintre cetini, dar am amânat mereu plecarea. Acum îmi pare nespus de rău...măcar să-l mai fi văzut o dată pe Părintele şi mi-ar fi fost de-ajuns. 
Ştiu că la mănăstire nimic n-o să mai fie la fel...doar ruga Părintelui o să fie aceeaşi, adumbrind tainic privegherile.





De Sarbatoarea Sfintei Treimi mi-a înflorit întreit orhideea - se pregătise din vreme, chiar m-am mirat de ce a dat din nou tija după ce abia se uscase. 
Câtă gingăşie, câtă puritate...ce bucurie am avut doar privind-o!


Deşi m-am obişnuit ca la sărbători mari să îmi îmbrac costumul popular moştenit de la bunica, deşi s-ar fi cuvenit să dau cinstire iei astăzi, n-am făcut-o, de teama căldurii.
 M-am întrebat însă, cum rezistau bătrânii noştri în portul lor, acelaşi parcă în orice vreme, fără să se vaite de frig sau de căldură?






Închei acum cu un gând pe marginea a ce-am notat mai sus...şi gândul acela s-ar concentra în două cuvinte - Carpe Diem! 
Trăieşte clipa, trăieşte-i bucuria!
 Chiar de-ar fi cât înflorirea unui boboc sau cât înfloritura iei. 
 Chiar de-ar fi cât un drum obositor până departe - la capătul lui, bucuria popasului covârşeşte oboseala şi truda...


10 comentarii:

  1. Frumoase rânduri, Mariana! Ai reuşit să-ţi ascunzi umbra de tristeţe prin lumina minunatelor fotografii; ai reuşit să ne aduci şi din bucuria zilelor sfinte contopind frumuseţea florilor cu cea a cuvintelor. Zi binecuvântată să ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am pierdut un Parinte drag, dar am castigat un mare Sfant...mana calda, busuiocul inverzit,au fost mangaieri pentru sufletele noastre intristate .Te imbratisez cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mary, draga mea, să ştii că m-am gândit la tine în vremea trecerii Părintelui Justin la Domnul, ştiu că era tare drag sufletlui vostru...Să avem parte de rugăciunile lui!
      Îmbraţişări din suflet!

      Ștergere
  3. Mie Parintele mi-a schimbat viata...ii datorez totul, tot ce sunt eu acum....rugaciunilor lui.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ramona, mă bucur mult să citesc ce spui...şi pentru mine Părintele a fost - şi este - un izvor din care pururi mă adăp şi mă stâmpăr...

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Mariana, m-am bucurat sa iti citesc gandurile venite din sufletul tau cald!
    Fie ca rugaciunile parintelui sa te insoteasca mereu! Si la iesirea ta, sa te tina de manuta pana la portile Raiului si dupa ele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Amin, draga mea! Nu-s vrednică, dar nădăjduiesc!
      Îţi mulţumesc pentru gândul frumos, care m-a emoţionat tare...şi te îmbrăţişez cu drag!

      Ștergere
  6. Mariana, nu fi trista!Parintele a ajuns in ceata Sfintilor si de acolo rugaciunea dansului e mult mai puternica!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails