21 noiembrie 2012

Scenariu adaptat


Pentru că de două săptămâni mă confrunt la serviciu cu nişte absurdităţi venite de sus, care n-au nici sens, nici justificare logică şi nu aduc nimănui niciun folos, dimpotrivă, strică nervii şi mănâncă timp preţios în detrimentul comunicării cu oamenii, las şi eu, zâmbind cu amărăciune, frustrările-mi să glăsuiască prin povestioara ce urmează:


În anul 2012, vine Dumnezeu la  Noe, care trăia liniştit lângă familia lui şi-i zice: 

- Noe, pământul s-a umplut de răutate şi oamenii M-au uitat. Vreau să-mi construieşti o nouă Arcă, pentru că Potopul va veni iar. Să iei din fiecare specie câte un exemplar, mascul şi femelă. Ai la dispoziţie 6 luni de zile ca să pregăteşti toate acestea.

După 6 luni de la întâlnirea cu Noe, se uită Dumnezeu spre pământ şi-l vede pe Noe plângând în grădină.
- Noe!! Sunt pe cale să încep Potopul, unde este Arca?
- Iartă-mă, Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat între timp...
 Am nevoie de autorizaţie de construcţie. Mă tot cert cu un inspector pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat în judecată pentru că am încălcat planul de urbanism construind Arca în grădina mea şi nu am respectat normele de înălţime.
Apoi, compania de electricitate a cerut să pun ipotecă pe Arcă în vederea acoperirii costurilor de transport şi de mutare a liniilor de înaltă tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcei pentru a fi lansată la apă. Degeaba le-am spus eu că va veni marea la mine, că nu m-au crezut.
Să fac rost de lemn, a fost o altă problemă. Este interzis să tai lemn din pădurile învecinate, deoarece acolo trăieşte bufniţa cu pete, care-i o specie protejată! Am încercat să-i conving pe ecologişti că tai lemnul tocmai pentru a salva bufniţa, dar nici n-au vrut să stea de vorbă cu mine.
Când am început să adun animalele, am fost acuzat în instanţă de un grup de activişti pentru protecţia animalelor. Ei susţineau că ţin animale sălbatice sechestrate împotriva voinţei lor şi de asemenea, au susţinut că a pune atâtea animale într-un spaţiu atât de mic, înseamnă cruzime asupra lor.
Apoi, cei din Ministerul Mediului au spus că nu am voie să construiesc Arca până când reprezentanţii lor nu fac un studiu despre implicaţiile pe care Potopul Tău le poate avea asupra mediului.
Încă am un proces în derulare cu Ministerul Muncii deoarece nu m-am hotarât câte minorităţi şi grupuri etnice să angajez pe şantier. Blocul Sindical nu mă lasă să fiu ajutat de propriii-mi copii la construcţie, deoarece aceştia nu fac parte din Sindicat, nu sunt autorizaţi şi uneltele lor nu au certificare ISCIR pentru construcţia de Arce.
Ca să fie totul şi mai rau, Fiscul mi-a confiscat toate posesiile şi mi-a pus interdicţii, deoarece susţine că vreau să părăsesc ţara cu specii de animale pe cale de dispariţie.
 Deci, Doamne, iartă-mă, dar îmi trebuie pe puţin 10 ani ca să fac tot ce mi-ai cerut!
 

 Dintr-o dată cerul se lumină, norii disparură, iar soarele apăru din nou, parcă mai strălucitor. 
- Doamne, să înţeleg că nu ne mai distrugi lumea? se minună Noe...
- Nu, Noe...se pare că mi-a luat-o guvernul înainte!



 

17 comentarii:

  1. Mariana draga mea, mulţumesc că m-ai făcut să zâmbesc în dimineaţa asta. Şi-ţi mai mulţumesc pentru toate celelalte postări despre prietenii lui Dumnezeu şi ai noştri pe care ai fost binecuvântată să-i înâlneşti la ei acasă.
    Te îmbrăţişez şi-ţi doresc post cu bucurie şi folos duhovnicesc!
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, Andreea! Îmbrăţişări dragi şi ţie şi post binecuvântat!

      Ștergere
  2. Râsu'-plânsu' ...
    Doamne ajută, să ai răbdare şi linişte sufletească până trece hopul ăsta.
    :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajută, aşa mă îmbunez şi eu, că-s trecătoare toate...Te pup!

      Ștergere
  3. Draga mea prietena, cata dreptate ai in povestea aceasta numai noi stim si Dumnezeu, saracul, vorba omului simplu. Dar sa nu ne pierdem increderea si sa nu uitam ca niciodata nu ni se da mai mult decat putem duce. Sanatate si credinta neclintita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana dragă, mulţumesc de gând, te îmbrăţişez cu drag!

      Ștergere
  4. Mariana, am râs cu poftă! Din păcate, n-ar prea fi de râs. Sper să ți se rezolve problemele! Doamne ajută pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. M-a binedispus povestioara ta, iti multumesc. Din pacate se potriveste perfect realitatii...Sper sa reusesti sa razbati draga mea! Te imbratisez cu dor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper să reuşesc să mă liniştesc...oricum, nu pot schimba nimic. Aşa se întâmplă mereu când regulile le fac cei care n-au lucrat niciodată practic, în teren, acolo unde se trage, unde doare şi e lipsă, ci cunosc realitatea doar din cărţi, de la birou sau de la capătul firului de telefon...
      Şi mie mi-e dor de voi! Vă îmbrăţişez pe toţi, cu drag!

      Ștergere
  6. Intarire de la Dumnezeu si putere sa treci peste toate cele greu de dus!
    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Te înțeleg bine, Mariana. Știu ce simți.
    (Citesc des ce scrii, chiar dacă nu las mereu câte un cuvânt, un salut...)
    Dumnezeu să te întărească și să-ți dea răbdare și curaj.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona, îţi mulţumesc pentru încurajări şi gând şi te îmbrăţişez cu drag!

      Ștergere
  8. M-ai distrat si pe mine cu povestioara, intr-adevar suntem tare priceputi sa ne complicam viata.
    Domnul sa iti dea putere, draga mea!

    O imbratisare calda de la mine.

    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc din suflet, draga mea Anca, pentru vizită şi rânduri!
      Te îmbrăţişez, Doamne-ajută!

      Ștergere
  9. Buna seara ,
    Ma iertati ca va deranjez asa de tarziu cu acest e-mail.Vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar despre fetita mea LeontinaNicoleta.Pana acum a publicat ziarele Jurnalul National,Libertatea, Gazeta de Sud, Ziarul Lumina si sau alturat si alte site-uri si bloguri.Dar nedorim sa luptam in continuare pentru fetita noastra pentru a strange banuti necesari interventiei chirurgicale la ochi.Iar suma stransa pana
    acum nu este de ajuns pentru a o opera.Si nu dorim sa ne blocam aici.Doar cu sprijinul d-voastra cresc sansele pentru a strange suma necsara de
    35.000 de euro in acest pret incluzindu-se operatia si restul cheltuielilor aferente vize,transportul si controalele aferente dupa operatie.Despre Leontina mai multe informati le gasiti pe:
    http://leontinanicoleta.blogspot.com/
    Va rog frumos sa-mi lasati un e-mail la adresa violetaleontina@yahoo.com daca puteti scrie un articol!
    Va multumim anticipat!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails